Spectacol arhitectural în inima Chișinăului: ARTCOR

     ARTCOR- o construcție realizată prin muncă enormă, insistență și multă creativitate. De la alinierea plăcilor pe fațadă, până la materialul inedit prin care aceasta a fost placată, aspectul clădirii constituie o întreagă “poveste” architecturală.

    CORTEN- ruginiul fără de rugină

    Cei care au urmărit construcția fațadei de la început, au urmărit și procesul de patinare naturală a plăcilor din corten. Spre deposebire de rugină, patina depusă pe corten se realizează proportional: cu cât placa se colorează mai mult, cu atât structura sa este mai dură și mai rezistentă în fața umedității. Un aspect esențial în realizarea fațadei ARTCOR este ușurința prin care plăcile au fost tăiate. Corten-ul permite o tăiere exactă în unghiuri înguste și își menține stabilitatea indiferent că vorbim despre o placă în dimesiuni mici sau deosebit de mari.

    Provocarea imensă din spatele designului inedit

    Diversitatea de forme a fost realizată într-o strânsă colaborare între arhitect, inginerul proiectant și montatori. Plăcile au fost montate pe profile speciale, calculate și proiectate în prealabil. Anume proiectarea fațadei a permis realizarea unui montaj corect, cu garanții maxime de rezistență la solicitări mecanice sau alți factori de mediu.

     Artcor- un proiect care ne duce faima în lume!

     Clădirea centrului creativ ARTCOR este locul în care cei creativi se întâlnesc, iar ceilalți își dau întâlnire sa viziteze sau sa facă poze. Frumusețea arhitecturală, placajul inedit și felul în care acesta comunică cu peisajul înconjurător, oferă tuturor arhitecților din Republica Moldova un exemplu de ASA DA! În prezent, clădirea centrului creativ este câștigatoarea premiului Archdaily & Strelka Award

Hubul Creativ ARTCOR este dezvoltat în cadrul unui parteneriat public privat  finantat de USAID, Ministerul Educației, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice și Asociația companiilor din domeniul creativ COR.

Sediul clădirii ARTCOR se află pe str. 31 august 137 din Chișinău, în spatele Academiei de Arte plastice. Aceasta a fost finisată și dată în exploatare în anul 2019.

Arhitect: Maxim Calujac

Realizator fațadă : ANTECO