Plăcile din HPL- o alternativă practică pentru o Faţadă Inedită

   Ca material de placaj pentru Faţade Ventilate, plăcile din HPL combină două proprietăţi esenţiale: sunt atractive şi deosebit de practice. 

   Placările faţadelor cu HPL au început să apară încă în jurul anului 1960. Sistemele de producere însă, s-au modificat constant, ceea ce a generat apariţia HPL-ului compact sau a placilor personalizate pentru faţade.

    HPL-ul este materialul de placaj care susține un Trend al placărilor exterioare. De ce? Este versatil, permite imprimarea texturilor diferite și a demonstrat rezistență sporită la uzură. De fapt, pe partea de placări exterioare, HPL-ul se numără printre materialele de top, pentru că practic, producătorul îi oferă garanţie pe viaţă.

    Din punct de vedere al rezistenței în raport cu razele UV, producătorii oferă o garanție de aproximativ 10 ani. Din punct de vedere tehnic, umeditate este un factor care acționează în detrimentul materalelor de construcție în general. În acest sens, HPL-ul prezita un avantaj superior: nu este afectat de apă, nu permite dezvoltarea microorganizmelor și nu intră în reacție cu substanțe chimice. Aceste avantaje recomandă HPL-ul în special pentru mobilierul interior şi băilor.

    În concluzie, putem afirmă că HPL-ul este materialul perfect, destinat mediilor “neprietenoase”. Deasemenea, proprietarii care aleg HPL-ul ca modalitate de placare exterioară a fațadei, vor fi asigurați că fațada casei lor va fi în trend mereu.

 

Sistem de fixare: în nituri şi pe adezivi (SIKA)