Faţada Ventilată- Elemente constructive şi funcţia lor

    Sistemul de Fațadă Ventilată este format din elemente constructive, capabile să asigure eficienţa energetică a construcţiei în general.

    Termenul de Fațada Ventilată se referă la spatiul liber dintre materialul de placaj si termoizolant. Prezența acestui canal previne umezirea excesivă a vatei minerale și în consecință, aceasta se pastreaza uscata pe tot parcursul anului.

    Materialul de placaj este prima barieră în fața factorilor climaterici. Acesta are o structură rezistentă, nu arde și nu absoarbe apa. Ca element estetic, plăcile conferă clădirilor un design inedit și contemporan. Materialul de placaj se montează pe profile. In cadrul sistemului, acestea asigură stabilitatea şi mobilitatea faţadei în general. Profilele diferă în funcţie de material, poziţie sau formă.

     Stratul termoizolant este responsabil de izolarea termică a clădirii. Acesta se fixează în braţele de fixare şi în mod opţional, este acoperit de o membrană antivânt. Ca material termoizolant, vata minerală permite pereţilor să respire, nu arde şi nu permite formarea mucegaiurilor pe pereţi. Braţele de fixare asigură legătura dintre peretele portant şi sistemul în sine.

    Braţele se fixează în prima etapă a montării iar rezistenţa lor determină stabilitatea faţadei în timp.

   Elementele de fixare sunt necesare la fiecare etapă a montării faţadei ventilate. Acestea sunt adaptate în funcţie de sistem, materiale şi rezistenţă. Elementele de fixare leagă toate elementele constructive şi asigură stabilitatea faţadei în ansamblu.

    Faţada Ventilată este o modalitate deosebită prin care proprietarii îşi pot soate fatada in evidenta.

Contacte: 068 122 300

               info@anteco.md