Ce este o Faţadă Ventilată?

Fațada Ventilată este practic cea mai eficientă și atractivă modalitate de finisare cunoscută în prezent. În Republica Moldova, fațadele ventilate se răspândesc rapid iar proprietarii conștientizează din ce în ce mai mult necesitatea unei fațade eficiente energetic, care să-și răscumpere investiția în timp util.

Spre deosebire de fațada vopsită, fațada ventilată se formează din elemente constructive, capabile să asigure spațiul necesar între perete, materialul termoizolant (Vata Minerală) și materialul de placaj.

Durabilitate

Placajul Fațadei Ventilate nu este afectat de umeditate, soare și are o rezistență la uzură extrem de mare. Ce vopsită, necesită a fi revopsită periodic

Eficiență Energetică

Fațada Ventilată este protejată de 3 scuturi protectoare pe când peretele vopsit rămâne expus șocurilor termice.

-- Placajul exterior apără peretele și vata minerală de acțiunea agresivă a furtunii și a ploilor cu grindină.

-- Căldura din verile caniculare, se ridică în sus spre exterior, sub efectul de șemineu

-- Canalul de aer ventilat menține vata minerală uscată pe timpul toamnelor umede și ploioase.

-- O vată minerală uscată își menține performanța termen îndelungat, asigurând o protective termică extremă în sezonul rece.

Rezistență

În cazul furtunilor, a ploilor cu grindină, peretele vopsit este expus direct. În cazul în care este termoiazolat, structura materialului termoizolant poate fi afectată. 

Fațada Ventilată împiedică umeditatea să pătrundă în structura peretelui, mărindu-i durata de viață și protejândul  inclusive de bacterii și mucegai.

Design

În cazul Fațadei Umede, este greu (sau chiar imposibil) de intervenit în elementele arhitecturale, după ce pereții au fost ridicați. Sistemul de fațadă ventilată poate fi manevrat cu ușuriță pentru a obține designul dorit.

Fațada Ventilată este un sistem complex- fiecare element din construcţia faţadei contribuie la protejarea pereților şi la confortul din interior al clădirii. Este bine să menționăm că Fațada Ventilată nu necesită cheltuieli de întreținere şi îşi menţine aspectul intact pe un termen îndelungat.

 

 WWW.ANTECO.MD  PROIECTARE- MONTARE- SISTEME DE FIXARE   

 TELEFON: +373 68 111 988

 EMAIL: info@anteco.md