Cele mai comune mituri despre laminatele HPL

HPL-ul este un placaj inedit, cu o pupularitate în continua creștere, utilizat întens în toate colțurile de pe pământ. Motivul este simplu: panourile din HPL au rezistență superioară, sunt dure și subțiri în același timp, ușor de manevrat și cel mai important: rezonabile din punct de vedere al raportului calitate preț.

Dacă placările naturale au faimă consacrată de mii de ani, HPL-ul rămâne un produs tânăr și respectiv, multă informație este interpretată greșit.

Iată care sunt cele mai comune mituri despre HPL:

1. Dat fiind faptul că este un produs fabricat din polimeri, HPL-ul dăunează omului și mediului înconjurător

Laminatele, prin răspândirea lor, crează impresia unui produs comercial, dăunător omului și mediului înconjurător, ca majoritatea produselor fabricate în prezent. Nimic mai greșit. HPL-ul este un laminat produs la presiune înaltă, din melamină și hârtie împregnată în rășină fenolitică. Produsul finit este 100 % ecologic: nu emană substanțe volatile, poate fi recilat și reutilizat. Pentru cei care îl utilizează la placarea băilor sau a suprafețelor din bucătărie, hpl-ul se recomandă printr-o rezistență deosebită la apă și abur. Plăcile au proprietăți egienice sporite, nu dezvoltă bacterii, nu absorb substanțele chimice și nu reacționează când intră în contact cu anumite alimente acide.

2. Hpl-ul este totuși un placaj fabricat și nu poate fi comparată cu un placaj natural, ca piatra sau lemnul natural

HPL-ul este produs la temperaturi (150 °C) şi presiune de 9 Mpa în prese multietajate, unde are loc policondensaţia răşinii . Produsul finit obtinut este extrem de rigid şi aproape indestructibil. Rezistența deosebită a plăcilor este pe atât de uimitoare pe cât grosimea lor este practic de 3 ori mai mica decât cea a unei plăci din piatră naturală. Luând în considera cele menționate mai sus, HPL-ul este o alternative practică atât din perspectiva investitorului, cât și din perspectiva montatorulul: HPL-ul este ușor de manevrat, nu se zgârâie, este stabil dimensional și asigură o aliniere plană perfecta.

3. Dat fiind faptul că sunt decorate prin printare, panourile își pied frumusețea în timp

Rezistența și caliatea hârtiei kraf, poate fi argumentată din mai multe puncte de vedere. Panourile din HPL proiectează razele UV sub efectul de oglindă. Aceasta nu doar asigură integritatea structural pe termen lung, dar și garantează menținerea culorilor la fel ca în prima zi. Dat fiind faptul că este recomandat pentru placarea bucătării și a băilor, putem deduce că apa, ca cel mai mare inamic al placărilor exterioare, nu afectează placajul cu nimic. HPL-ul este ideal și atunci când vorbim de construcții aglomerate: mall-uri, clădiri publice, spitale, școli, etc. Hârtia decorativă nu se zgârâe și nu se uzează și nu se pătează în contact cu substanțele chimice ușoare.

| HPL este apreciat pentru utilizarea în exterior, aplicații interioare, placarea pieselor de mobilier, inclusiv pentru camerele cu umeditate ridicată, băi și bucătării.

Din punct de vedere al destinației, HPL-ul se recomandă pentru placari interioare în școli, săli de sport, spații comerciale și de agreement, spitale sau clădiri publice. ANTECO: Furnizarea plăcilor din HPL și a sistemelor de montarea a fațadelor Ventilate, în Moldova

Telefon: +373 68 111 988