Ceramogranitul- de la eșec tehologic, la opțiune de top în materie de placări exterioare

   Ceramica este un material mult prea familiar pentru a fi explicată în termeni sofisticaţi. De fapt, ceramica este utilizată de mii de ani, în diverse domenii. Nu vom exagera dacă am compara pâinea din alimentaţia zilnică cu ceramica naturală, deoarece indiferent de modă şi evoluţie tehnologică, aceasta nu va fi reinventată.

   Ceramogranitul- istoria unui eşec tehnologic, finisat cu succes neaşteptat!

   Istoria plăcilor din ceramogranit începe în epoca frumoasă a istoriei universale, în ţara celor mai faimoase obiecte arhitecturale vechi- Italia. Primele încercări de producere şi promovare a plăcilor ceramice s-au soldat cu eşec. Mai mult decât atât- calitatea slabă şi alegerea mică de culori garanta dispariţia ceramogranitului de pe piaţa materialelor de construcţie în scurt timp.

   În 1980 numărul companiilor producătoare de ceramogranit creşte brusc, odată cu tehnologia de prelucrare, caracteristicile tehnologice şi cel mai important- parametrii estetici din ce mai ofertanţi.

   Echipa anteco promovează materialele care fac diferenţa pe o piaţă unde găsim de toate. Fiecare material poate fi bun, dacă este încadrat corect, după anumite principii arhitecturale. Mai jos prezentăm ceramogranitul, un placaj accesibil, atractiv şi deosebit de practic

   Parametrii estetici- varietate imensă de culori şi dimensiuni imposibile

   Frumuseţea pietrelor naturale nu poate fi contestată sau reinventată iar noi nu încercăm să vă convingem contrariul . Dacă este să privim lucrurile dintr-o perspectivă mai practică, ceramogranitul este o variantă asemănătoare ca design, de câteva ori mai subţire, de câteva ori mai mare ca dimensiuni şi mult mai uşor de manevrat. La cele menţionate mai sus adăugăm accesibilitatea, un avantaj categoric dacă este să ne referim la preţ sau la uşurinţa de a obţine textura pe care arhitectul o vede în proiectul său.

   Rezistenţa- un avantaj esenţial pentru regiunile vreme schimbătoare, ca în Republica Moldova

   Un placaj de calitate trebuie să garanteze proprietarilor rezistenţa la climă combinată, pe timpul verilor caniculare, a toamnelor ploioase şi a iernilor geroase. Plăcile din ceramogranit sunt create la temperaturi minime de 1200 şi maxime, de 1300. În urma procesului tehnologic se obţine un produs omogen, vitrificat, cu o rată de absorbţie a apei aproape de 0, rezistenţă la şocuri termice în orice anotimp şi dimensiuni ideale.      

   Spre deosebire de piatra naturală, ceramogranitul este complet non-radioctiv

   Un subiect intens dezbătut este nivelul de radioactivitate din structura pietrelor naturale. Ceramogranitul are la bază soiuri de argilă, nisip cuarţos pur şi pigmenţi de colorare, printre cele mai tradiţionale fiind oxizii de metale care nu crează un fond radiocativ crescut Ceramogranitul este un material

   ANTECO- Construcția și proiectarea fațadelor ventilate, furnizarea sistemelor și a materialelor de placaj în România și Republica Moldova

    TELEFON: +373 68 111 988