Construcția fațadelor ventilate fără proiect- rezultat necalitativ și consecințe greu de reparat

Faţada casei, pe lângă rolul estetic pe care îl are, trebuie să protejeze construcţia de factorii de mediu. Altfel spus, o faţadă necalitativă taie automat caţiva ani din durata de viaţă a clădirii în sine, iar prospețimea culorilor se pierde rapid.

| În Republica Moldova, cca 97 % din fațadele ventilate, sunt montate fără proiect

În Republica Moldova fațadele ventilate au început a fi construite abia câțiva ani în urmă. În consecință, produsul nu este pe deplin cunoscut iar investitoriii nu conștientizează pericolul la care se expun construind fără garanțiile unui proiect structural.

Fațada cu alcătuire ventilată are în spatele plăcilor care se văd din exterior un sistem metalic complex care necisită a fi calculat și adaptat următorilor factori:

• Rezistența peretelui exterior și materialele folosite la construcția acestuia;

• Formele arhitecturale și numărul de etaje;

• Materialul de placaj, dimensiunile și greutatea;

• Amplasamentul clădirii în spatial geografic: zonă expusă traficului sau nu, direcția de bătaie a vântului, etc;

• Intensitatea activității seismice;

! O fațadă de calitate are o garanție scrisă și calculată pentru fiecare punct menționat mai sus. În caz contrar aspectul fațadei poate suferi daune dificil de reparat.

|Dacă fațada obișnuită o revopsim oricând, remedierea erorilor de construcție a fațadelor cu alcătuire ventilată se face cu investiții majore

Fațada ventilată nu necesită a fi reparată sau menținută la fel ca fațada vopsit. Unul dintre cele mai mari avantaje ale fațadei ventilate poate fi un total dezavantaj pentru cei care montează fără proiect. Sistemele se demontează greu, elementele necesită a fi plătite iar timpul de execuție se extinde la maxim.

|O fațadă executată fără proiect rareori se ridică la nivelul așteptărilor

În prezent, fațada ventilată este categoric practic cea mai apreciată formă de finisare, din punct de vedere al eficienței energetice și designului atractiv.

Totuși, atunci când se trec cu vederea exigențele și normele de construcție, așteptările nu se împlinesc

 Cele mai commune probleme ale unei fațade ventilate, ține de:

• Estetică- fațada nu corespunde shiței realizate de architect sau are defecte vizibil

• Eficiență- fațada nu izolează corespunzător iar datorită punților termice, peretele formează mucegai ca urmare a fenomenului punct de rouă

• Siguranță- pericol de răspândire a a focului în caz de incediu. În domeniul construcției cele mai mari greșeli se fac atunci când din necesitatea de a economisi timp și bani, viitorii proprietari ingnoră pericolul la care se expun.

Deși se subânțelege că proiectul ar mări valoarea investiției, proiectul Fațadei Ventilate optimizează toate aspectele construcției, scutind proprietarii de pierderi inutile: materiale, cheltuieli auxilitare, timp, forță de muncă, etc.

ANTECO- proiectarea Fațadelor Ventilate. Serviciile noastre sunt disponibile pentru Moldova și România.

Telefon de contact +373 68 111 988