Faţade din Travertin- Varietate inedită a pietrei de calcar apreciată pentru frumuseţe încă din perioada Imperiului Roman

Utilizarea Piatrei Naturale în construcţie are avantajul istoriei, care îi dovedeşte calitatea în faţa oricărei performaţe tehnologice. Piatra Naturală oferă senzaţia de siguranţă indiferent că este utilizată pe interior sau exterior, îşi păstrează frumuseţea în timp şi cel mai important- este 100 % sigură pentru viaţa omului şi mediul înconjurător.

Printre opţiunile de placare a faţadelor cu piatră naturală, marmura, granitul şi calcarul sunt printre cele mai des întâlnite. În articolul de mai jos vom vorbi despre o varietate inedită a pietrei de calcar care, deşi îl întâlnim mai rar, are  practic aceleaşi avantaje- TRAVERTINUL.

Faţadele din Travertin sunt faţade pentru o viaţă. Nu este de mirare că utilizarea acestuia în construcţii datează încă din perioada Imperiului Roman, pe care putem să le vedem şi astăzi. Travertinul ia naștere la gura izvoarelor termale bicarbonatate care ies din calcare sau traversează roci bogate în carbonați, ioni de carbonat de calciu și bioxid de carbon. Piatra care rezultă din acest proces are în componenţa ei bule de gaz, care îi defineşte aspectul poros şi neregulat, în comparaţie cu rocile de calcar obişnuit.

Faţadele din Travertin se potrivesc construcţiilor sofisticate, care inspiră căldură, eleganţă şi lux.

UTILIZARE: Deşi este mai accesibil din punct de vedere a costului, travertinul  este  mai rezistent atunci când vine vorba de utilizarea în exterior.Spre deosebire de marmura, calcar sau granit, travertinul este mai dur iar în faţa temperaturilor extreme,acesta este mult mai  rezistent, mai ales atunci când temperatura se schimbă brusc.

 COLORISTICĂ: Din punct de vedere al culorii de etichetă, travertinul se întâlneşte de cele mai multe ori într-o nuanţă caldă a pietrei de calcar sau în finisaje combinate. Cele mai intalnite culori sunt: ivoriu (fildes), bej-classic, bej-maro, argintiu sau galben-portocaliu. Spre deosebire de marmură sau calcar, disponibilitatea plăcilor în nuanţe variate este mult mai mare. În comerţ, travertinul primeşte denumirea nuaţei care o portă- cream, cappuchino sau ciocolată. Producătorii de Travertin oferă o garanţie de menţinere a culorii pentru totdeauna, atâta timp cât aspectul plăcilor nu este afectat în mod intenţionat.

MENTINERE: Fiind o piatră naturală, travertinul îşi pastrează frumuseţea în timp. Curățarea şi menținerea este simplă. Luând în considerarea distribuția neuniformă a culorii pe placă, petele sunt practic invizibile. De cele mai multe ori, petele se înlatura din prima, cu ajutorul unei lavete umede si apa calda. În caz contrar, acestea se pot îndepărta cu o soluție specială, disponibilă în comerț

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ANTECO, platformă specializată în proiectarea şi execuţia Faţadelor Ventilate, oferă arhitecţilor şi investitorilor plăci din travertin direct de la producăror, inclusiv sisteme din aluminiu destinate montării plăcilor pe structură ventilată. Serviciile noastre se axează pe zona Republicii Moldova şi României.

Telefon: 373 68 111 988

Email: info@anteco.md